Student Award 2010

Submitted by Fieke de Heus on 2/14/2011 8:28:33 AM   Last updated by Jos on 11/26/2012 7:16:13 AM

Student Award Verslag en PresentatiesMonique Arkesteijn reikte de ‘CoreNet Global Benelux Student Award’ uit aan Richa Singh. Haar scriptie “Organisations’ location choices - The demand drivers for clustering and dispersal of functions across geographical area” heeft een bijzondere en vernieuwende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Corporate Real Estate Management. In de scriptie maakt zij een unieke combinatie tussen de klassieke theorieën uit de urban economics en het vakgebied CREM (Corporate Real Estate Management). Zij laat zien dat deze theorieën ook op het nivo van een organisatie toepasbaar zijn.

Haar onderzoek bevestigt de geschiktheid van de functionele mix in kantorenparken en behandelt de voor- en nadelen van concentratie van de portefeuille. Zij onderzocht de locatiekeuze voor de gehele portefeuille en niet alleen van het hoofdkantoor bij vier cases: BNP Paribas Fortis, ING group, ABN AMRO en de Europese Commissie. Richa is een internationale master student uit India die cum laude afgestudeerd bij de TU Delft Real Estate en Housing. Ze heeft een grote ambitie en uitzonderlijke werkkracht. Richa is begeleid door Herman Vande Putte en Philip Koppels. Haar scriptie is onderdeel van het project Corporations and cities. Richa is na haar afstuderen verhuisd naar Dubai.

Samenvatting

Scriptie.

Scriptie indienen?

De CoreNet Global CRE student award is een jaarlijkse stimuleringsprijs bedoeld voor alle studenten die een afstudeerscrriptie hebben geschreven over corporate and public real estate management in de periode van september 2009 tot september 2010. De award is voor zowel voltijds studenten van de universiteit als MRE studenten.

Lever een samenvatting van je scriptie in (met een minimum van 4 pagina’s), een aanbevelingsbrief van je begeleider(s) en je volledige scriptie in (in pdf format) bij m.h.arkesteijn@tudelft.n. Je krijgt een ontvangstbericht bij inlevering van de scriptie. Indien je die niet ontvang, neem dan contact op!

Award winner?
De award gaat naar de student die een bijzondere en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het vak Corporate Real Estate Management. De award winnaar krijgt als prijs de deelname aan de CoreNet European Summit in September 2011 (inclusief reis- en verblijfskosten).

Data?
Lever je scriptie in voor 1 januari 2011. De prijswinnaar wordt op de nieuwjaarsreceptie in januari 2010 bekend gemaakt. Hij of zij zal zijn/haar scriptie aan de CoreNet Global leden presenteren tijdens de ‘eerste in het nieuwe jaar bijeenkomst’ op donderdag 27 januari 2011.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Arkesteijn. Zij is bestuurslid van het CoreNet Global Benelux Chapter dat de student award organiseert.

De CoreNet Global student award 2009 voor universiteitsstudenten ging naar Caroline de Vos van de TU Delft. Deze scriptie is “bruisend, sprankelend en vernieuwend”. Caroline keek naar de “Prachtlocaties Logica van cultuur op de structuur van kantorenlocaties”en heeft twee instrumentele concepten ontwikkeld: de Office Real Estate Indicator (OREI) en de Office Decision Room (ODR).

De CoreNet Global student award voor post academic studenten ging naar Ellen Olde Bijvank van de Tias/Nimbas Master of Real Estate. Ellen heeft een scriptie geschreven over “Sale en leaseback van zorgvastgoed in de care sector – implementatieondersteunend instrument” .

English version