Student Award 2016

The future is now!

Impressie van het event

(Dutch language only) 

CoreNet Student Awards 2016 uitgereikt

Op 21 april vond de jaarlijkse uitreiking plaats van deze Awards voor meest vernieuwende scripties in Corporate Real Estate, Facility Management of Workplace Innovation. Van alle opleidingen kwamen de beste afgestudeerde Bachelor en Master studenten bijeen.

Dit evenement werd georganiseerd voor CoreNet Global Chapter Benelux en gesponsord door CBRE Global Workplace Solutions. Het evenement vond plaats bij Cisco in Amsterdam. Jan Roggeveen en Peter Dijkstra (Cisco) presenteerden de laatste digitale technologische ontwikkelingen leidend tot smart buildings en smart workplaces. Het “digital ceiling” speelt hierbij een centrale rol. Wouter Oosting en Elizabeth Nelson (CBRE) presenteerden uitkomsten van verrassende wetenschappelijke experimenten, waaruit bleek welke elementen in de werkomgeving ervoor zorgen dat medewerkers aantoonbaar productiever worden en beter in hun vel komen te zitten. Louis Jansen-Lepoeter (CBRE) loodste de deelnemers voor het derde jaar door een middag met volop inspiratie en discussie!

Uit heel Nederland werden door hogescholen en universiteiten hun beste scripties genomineerd. Alle inzendingen werden door vakdeskundigen beoordeeld bestaande uit:
Monique Arkesteijn (TU Delft), Rick Schaap ( ABN Amro), Patrick Horstink (Shell) en Jacqueline Jones ( Deloitte).
De jury nomineerde inzendingen van de TU Eindhoven, Saxion / Greenwhich , Hanzehogeschool Groningen en Saxion Deventer voor de publieke stemronde. Uit vier spannende pitches werden de twee winnaars gekozen door het publiek.

Ruben Bartelink (TU Eindhoven) ging met eer strijken in de categorie Master Students. Anne Bolster (Hanzehogeschool Groningen) won in de categorie Bachelor Students. De winnaars streken niet alleen de eer op, maar mogen op kosten van de sponsor drie dagen naar de EMEA Corenet conferentie in september.

Ruben Bartelink Scriptie Ruben Bartelink
Ruben Bartelink                       

Presentatie bij CoreNet Student Award - Ruben Bartelink
(
Klik op de foto van de presentatie en/of de scriptie om deze te lezen/downloaden)

Ruben Bartelink won met de scriptie getiteld “Corporate Real Estate Risk Management”. Een zeer grondig en kwalitatief hoogstaand onderzoek resulterend in zes categorieën risico´s: financiële, operationele, ontwikkeling, imago, locatie en externe wetgeving risico´s. Van toegevoegde waarde in de praktijk om dit voor de huisvestingsportefeuilles van eindgebruikers in beeld te krijgen, zodat hier beleid op kan worden gevoerd.

 

Anne Bolster  Scriptie Anne Bolster
Anne Bolster                   

Presentatie bij CoreNet Student Award - Anne Bolster 
(Klik op de foto van de presentatie en/of de scriptie om deze te lezen/downloaden)

Anne Bolster won met de scriptie getiteld “provincie Groningen en haar onderwijsvastgoed”. Zij ontwikkelde een aanpak die ook buiten onderwijsvastgoed toepasbaarheid kan vinden. Zij bracht de kansen welke de gemeentelijke herstructurering biedt voor het goed huisvesten van onderwijs in beeld. Het huidige silo denken binnen de relatief kleine gemeenten heeft geleid tot niet optimale besluiten. De situatie van krimpende leerlingen aantallen kan beter beantwoord worden wanneer samengewerkt wordt over de huidige 23 gemeentegrenzen heen.

NB: meer foto's volgen binnenkort
 


Uitnodiging/Invitation

Beste CoreNet lid,

Samen met Corenet Global Chapter Benelux, nodigt CBRE u als trotse sponsor uit voor een uniek evenement bij Cisco Amsterdam. Met het thema “The Future is Now!” brengen we diverse innovaties en trends voor u samen.

Tijdens de uitreiking van de Student Award worden de interessantste en meest innovatieve scripties over Corporate Real Estate, Transactions, Facility Management en Workplace uit 2015 gepresenteerd. De jury nomineert studenten die mogen pitchen voor het publiek en het publiek bepaalt wie de winnaar wordt in de categorieën Bachelor, Master en Post-Master.Bent u ook aanwezig tijdens deze inspirerende middag op 21 april? Meldt u zich dan nú aan via bovenstaande aanmeldbutton.

Datum
Donderdag 21 april 2016

Locatie
Cisco, Haarlerbergweg 13-19 te Amsterdam

Programma
13.30 - 14.00 Ontvangst
14.00 - 14.30 Cisco - The future of Smart buildings, Peter Dijkstra en Jan Roggeveen
Stelt u zich eens voor dat mensen kunnen samenwerken terwijl zij in verschillende ruimten of gebouwen zijn….is dit de toekomst? Cisco zal laten zien dat de Toekomst NU is! Krijg inzicht in de laatste technologische ontwikkelingen en ervaar hoe het is om samen te werken terwijl u niet in dezelfde ruimte bent.
14.30 - 15.00 Healthy @ CBRE, Wouter Oosting
Welke werkomgeving zorgt dat medewerkers productiever zijn, comfortabel werken en goed in hun vel zitten? Is het mogelijk om een ‘rewarding workplace’ te creëren, een omgeving die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de medewerker? Om dit te onderzoeken is CBRE is samen met VU Amsterdam & TU Delft een wetenschappelijk onderzoek gestart.
15.00 - 16.30 CoreNet Student Award 2016
16.30 - 17.15 Interactive Greenroom Workshops
17.15 - 18.30 Borrel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met corenetstudentaward@cbre.com

Wij zien u graag op donderdag 21 April!

Vriendelijke groet,

Pieter Foekens Louis Jansen-Lepoeter
Voorzitter Director Real Estate
Corenet Global Chapter Benelux CBRE

 


Details

CoreNet Global Chapter Benelux en CBRE reiken ook dit jaar de Student Award uit voor de interessantste en meeste innovatieve scripties over Corporate Real Estate, Facility Management, Transactions en Workplace uit 2015.

Safe The Dates
8 februari: Eerste dag open voor inzendingen Corenetstudentaward@cbre.com.
25 maart: Laatste dag voor inzendingen
21 april: Evenement Student Awards 2016 te Cisco Amsterdam

Wat is de “Student Award”?
Er zijn drie categorieën Student Awards voor voltijd/deeltijd HBO/universitaire/post-universitaire scripties welke in 2015 beoordeeld zijn:

 1. Beste Bachelor inzending
 2. Beste Master Inzending
 3. Beste Postacademische Inzending

Waarom is de Award interessant voor jou als Student?

 • Presenteer jouw goede kwalitatieve, innovatieve, relevante en toepasbare ideeën aan professionals in het vakgebied – experts werkzaam bij alle grote bedrijven en advieskantoren
 • Win de Award en daarmee een door CBRE gesponsoord bezoek aan de zeer boeiende European Corenet Summit in Amsterdam van 14-16 september 2016 (including entry and hotel stay). Hier komen tussen de 300-500 (senior) professionals uit het vakgebied vanuit de hele wereld naar toe. Dit biedt een unieke kans om te netwerken en de tientallen workshops en presentaties bij te wonen.
 • Maak gebruik van de publiciteit rond dit evenement en laat de vakjury (samenstelling wordt op deze website binnenkort bekend gemaakt) en vakpers over de scriptie berichten
 • Geniet van een prachtig (gratis) middagprogramma op 21 april waarbij alle docenten, genomineerden, supporters en geïnteresseerde studenten welkom zijn bij Cisco Amsterdam, met interessante sprekers en workshops.
 • Bezoek het evenement op 21 april en ontvang als genomineerde een blijk van waardering voor de gedane nominaties.
 • Netwerk met CoreNet Young Leaders voor professionals tot 35 jaar in het vakgebied

Wat kan er worden ingezonden?

De inzending dient een onderwerp te belichten dat in brede zin gerelateerd is aan Corporate Real Estate, Transactions, Facility Management of Workplace.

De inzending:

 • is in Nederlands of Engels geschreven: digitaal aangeleverd, incl. alle bijlagen,
 • heeft een apart digitaal bestand met een zeer goede samenvatting van circa 2-3 A4 (!)
 • bevat naam en volledige contact gegevens (ook email die regelmatig gelezen wordt) van de student(-en)
 • kort begeleidend schrijven van de verantwoordelijke hoofddocent (naam en contact gegevens) met bevestiging dat dit stuk onderdeel is van de binnen de Benelux gevestigde opleiding, beoordeeld is in kalenderjaar 1 jan – 31 dec 2015 (!), cijfer, en tevens een korte motivatie.
 • De inzending dient in principe volledig openbaar gemaakt te kunnen worden. De jury kan bij wijze van uitzondering besluiten in een case-by-case situatie dat beperkte mate van vertrouwelijkheid acceptabel is.
 • Inzenden kan tot en met 25 maart naar: Corenetstudentaward@cbre.com (tot 26 MB). Grotere bestanden kunnen zonder probleem in overleg via wetransfer bijvoorbeeld verzonden worden.

Het Student Award Event op 21 april 2016

Alle studenten welke hun scriptie inzonden, en (idealitair) de docent, worden verwacht op deze voor hen vrij toegankelijke middagbijeenkomst waar vele professionals uit het vakgebied en leden CoreNet aanwezig zijn.

Naast interessante sprekers, workshops, en rondleiding:

 • Zullen de door de jury geselecteerde studenten een korte presentatie geven aan de zaal
 • Zal de jury toelichten waarom zij deze inzendingen geselecteerd hebben
 • Zal de zaal (ook de medestudenten) per categorie stemmen wie de winnaar wordt van de Student Award 2016 in elke categorie.

Doe je mee?

 • Dan hoef je niet apart ook nog in te schijven als deelnemer, je ontvangt bevestiging dat je inzending compleet is en door de jury meegenomen wordt in de week na 25 maart.
 • Daarna wordt je geïnformeerd over de voorbereidingen voor 21 april door de organisatie: Zorg dat je je inzending op tijd verstuurd!
 • Na inzending (uiterlijk begin maart) ontvang je de officiële uitnodigingen met programma details waarna de inschrijving officieel begint. Je kan met die uitnodiging maximaal drie mede-studenten inschrijven die als supporter met je mee gaan op 21 April.
 • Kunnen je supporters niet wachten met inschrijven? Schrijf nu al je supporters in als early-bird deelnemer (via het email adres).

Meer informatie
Wij verstrekken graag meer informatie, gelieve te e-mailen of te bellen met CBRE - Global Workplace Solutions:
E-mail: corenetstudentaward@cbre.com

CBRE - Global Workplace Solutions
Louis Jansen-Lepoeter

 

 

Wat is CoreNet Global?
CoreNet Global is the world’s premier association for corporate real estate and related professionals. As a global learning organization, it is the industry thought and opinion leader. CoreNet Global is the only group that convenes the entire industry. Programs and services are designed to meet the business needs of members’ companies and the career needs of individual members

 

Wat is CBRE - Global Workplace Solutions?
With 70,000 employees across 40 countries worldwide, CBRE GWS is uniquely positioned to deliver integrated, full-service solutions that are grounded in a Total Cost of Ownership perspective. With a globally balanced core business —Enterprise Facilities Management (EFM), Advisory & Transaction Services (A&T), and Project Management (PJM)—we are the clear industry leader in each.