New Year's event and Student Award 27 January 2011

Uitnodiging


Nieuwjaarsbijeenkomst 'Een Metropolis in transformatie'


Beste leden, 

Mede namens Antwerp Headquarters nodigen wij u van harte uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 27 januari in Antwerpen met als thema ‘Een Metropolis in transformatie’.

Voorlopig programma: 

14.30 – 15.00     Ontvangst nieuwe gerechtshof in Antwerpen  
15.00 – 16.30    Bezoek aan het gerechtshof en Q&A sessie
16.30 – 17.00    Transfer naar het Stadhuis van Antwerpen
17.00 – 17.15    Ontvangst door Schepen Robert Voorhamme,
Voorzitter van Antwerp Headquarters in de Wandelzaal van het Antwerps Stadhuis
17.15 – 17.30    Uitreiking en presentatie jaarlijkse student award
17.30 – 19.00    Borrel

Het nieuwe gerechtsgebouw in Antwerpen is ontworpen door het team van Richard Rogers Partnership-VK Studio-Arup. Het gerechtshof is niet alleen een karakteristiek gebouw, gelegen aan de zuidkant van Antwerpen, het is ook een geheel nieuw duurzaam gebouw. Het biedt huisvesting aan 26 kleine en zes grote zittingszalen en is verbonden met zes kantoorvleugels. 

Traditiegetrouw organiseert het CoreNet Global Benelux chapter tijdens deze bijeenkomst, de uitreiking van de Student Award. De Student Award wordt uitgereikt aan studenten met een bijzondere afstudeerscriptie over Corporate Real Estate. 

Met vriendelijke groet, 
Namens CoreNet Benelux Chapter Namens Antwerp Headquarters, 
Flip Verwaaijen Wim Van Den Abeele

Student Award 2010

Alle informatie over de Student Award vindt u op deze webpagina.

Verslag

De goedbezochte Corenet Global Benelux nieuwjaarsbijeenkomst op 27 januari j.l. in Antwerpen werd samen met Antwerp Head Quarters georganiseerd. Zowel het gerechtsgebouw van Rogers en het stadhuis werden bezocht. Het gerechtsgebouw en zeker de raadszalen maakten grote indruk: de vorm van het zeil, het uitzicht, de lichtinval en het gebruik van natuurlijke materialen. De voorzitter van de rechtbank Mr. Jacques Mahieu gaf aan dat het gebouw succesvol is; veel verschillende rechtbanken zijn nu samen in 1 gebouw gehuisvest. Dat neemt niet weg dat Mr. Mahieu nog wensen heeft want nog steeds zijn diverse rechtbanken elders gehuisvest. 

Na het bezoek aan de rechtbank vond de nieuwjaarsreceptie plaats in het stadhuis van Antwerpen, dat gebouwd is in de 16e eeuw. Dit stadhuis, gebouwd in de renaissance stijl, is zeker net zo indrukwekkend als de rechtbank. CoreNet Benelux’ voorzitter Flip Verwaaijen en vice voorzitter Kees Rezelman presenteerden samen met het gehele bestuur een terugblik op 2010 en een vooruitblik op 2011. In maart staat een gezamenlijke activiteit met CoreNet Global Eastern Europe in Luik over regeneration gepland en in september is de European summit in Disneyland Parijs met als thema social dynamics.

Foto Impressie

     

     

     

(Klik op de fotos voor een groter formaat)